Aktivera din katt

Om du nu har fått hem den där gulliga kattungen så kan den givetvis inte bara ligga på soffan och vara söt. Den behöver stimulans och lek, precis som ett människobarn. Även om katter sover osedvanligt många timmar per dygn, om man jämför med människan, kan den vara oerhört aktiv de timmar den är vaken.

9654189_cbdd6e24fd_bGår man till en djurhandel finns det säkerligen massor med olika tillbehör att köpa till katten, vilket kan bli ganska dyrt. Klösbrädor är ett måste så katten inte vässar klorna på soffan eller på sängen istället. Olika typer av klätterställningar finns också, gärna med olika avsatser eller olika “tunnor” där katten gärna sover.. Bollar är roliga, mjukisleksaker som t.ex. små möss kan sätta fart på kattens fantasi och allra helst om den är fylld med kattmynta. Kattmynta är en ört som alla katter älskar doften på. De blir som galna!

Mycket av det en katt kan vilja leka med kan man tillverka hemma. Ta t.ex. en garntofs och fäst den i ett snöre så kan du och katten leka i timtal. Kan du sy små egna möss, eller virka eller sticka dem, fyller du dem med kattmynta och katten blir överlycklig! Är du ännu mer händig kan du snickra ihop klätterställningar, klösbrädor och annat skoj för katten. Det här är speciellt viktigt för innekatter som inte kan hitta så många naturliga ställen att klösa på.

Kanske det allra bästa tipset på att aktivera katten är att helt enkelt skaffa två katter. Då leker de mycket med varandra, de har tryggheten i varandra och sover gärna tillsammans. Det är också en trygghet för ägaren om man måste vara hemifrån länge, att veta att katten inte är helt ensam utan har sällskap. Helst ska man inte lämna en katt ensam så många timmar åt gången men man måste ju t.ex. arbeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *